DA 1 singur vot poate să schimbe soarta unor alegeri

Fiecare are un cuvânt de spus. Câteodată acest lucru se întâmplă într-un mediu restrâns sau familiar, însă odată la 4 ani, avem ocazia să ne spunem cuvântul la urnele de vot.

Ne exprimăm votul cu fiecare ocazie

Nu trebuie să ratăm nicio ocazie de acum înainte să ne exprimăm punctul de vedere măcar odată la 4 ani, când sunt organizate alegerile locale sau parlamentare. Atunci este ocazia tuturor să își facă auzită vocea. Oricât de „neimportant” se zice că este un singur vot, vreau să vă asigur că nu e nimic mai fals de atât.

Deși pare paradoxal un vot exprimat de multe ori cântărește cât două. Un vot propriu exprimat și un al vot protejat, un vot care nu mai este furat, care nu mai poate să fie fraudat.

Nu deveniți victimele manipulării

Am fost învățați că un singur om nu poate face diferența. Am fost convinși și ni s-a inoculat ideea că mersul la vot este un demers inutil, că oricum nu ai pe cine să alegi, oricum toți sunt la fel și că, REPET, votul tău nu contează, că votul nostru NU CONTEAZĂ.

Uitați toate aceste manipulări, respingeți orice astfel de argumente ori de câte ori, interlocutorul vostru vine și încearcă să „promoveze” conștient sau inconștient acest mesaj, al neimportanței, al inutilității implicării voastre în viața socială și în procesul electoral.

Mai jos, aveți un exemplu cât se poate de clar, că DA, UN SINGUR VOT chiar contează, iar el poate face diferența. 1 VOT a făcut diferența, și nu într-o comună uitată de lume, în care sunt o mână de alegători înscriși pe liste electorale. NU, un singur vot poate schimba soarta unui oraș, poate da naștere sau poate omorî viitorul unei comunități.

Un singur vot a făcut diferența

În cazul ORAȘULUI BABADAG, o comunitate de aproximativ 10.000 de oameni, un vot a fost cel care a făcut diferența, în multe alte orașe câteva voturi adunate au făcut diferența…20-30-60-100 de voturi…

Nu acceptați, ca votul vostru să fie furat, și când spun să fie furat mă refer la:

  • Cumpărat. Din păcate încă mulți oameni sunt ușor de convins să voteze într-un fel sau altul în funcție de o sumă de bani sau alte favoruri materiale. Banii pe care cei care își vând votul îi primesc sunt o bătaie de joc, o jignire și… și în același timp o cantitate derizorie din partea celui care cumpără votul. Fiți voi cei care îi educați pe aceia care pot să fie victima unor astfel de practici. Fiți voi cei care luptați pentru votul lor.
  • Neexprimat. Atunci când nu vă prezentați la vot, dați frâu liber celor care „veghează” la desfășurarea alegerilor și care „numără” voturile să „completeze” rubricile cu votanții care „nu au putut” ajunge la vot.

 

Ca să nu credeți că încerc să insinuez ceva neclar, de ce nu hai să o spunem răspicat, cu subiect și predicat, momentul în care secțiile de vot se închid sunt capitale. În acel moment există vulnerabilitate maximă ca persoanele din secția de votare, din partea anumitor partide politice să își exercite toată presiunea pe restul membrilor din comisa de votare, pentru a insera în urna de vot buletine de vot suplimentare, pentru a anula buletine de vot prin care votul s-a oferit altor candidați decât cei „sprijiniți” în secție, pentru a calcula eronat totalul voturilor și modul în care au fost acestea alocate…iar astea sunt doar câteva dintre metodele prin care votul celui care nu se prezintă la vot, urmează să fie totuși „exercitat”.

Din această cauză, NOI TOȚI, trebuie să fim implicați inclusiv cu prilejul desfășurării alegerilor. Voi reveni cu informații suplimentare pe această tema, dar pentru acest moment, vreau să vă spun că avem la dispoziție mijloace prin care, fiecare dintre noi poate să fie unul dintre gardienii democrației și al alegerilor corecte. Fiți implicați în procesul de vot.

  • Tot o formă de furt a votului, este și votul fără discernământ, votul la care mergeți fără să fiți informați cu privire la cine candidează, pentru ce candidează, ce promite, cât e de realizabil ceea ce promite și așa mai departe. Alegeți să fiți informați, discutați, dezbateți, analizați și exercitați-vă dreptul de vot.

Ca o sinteză a acestor câtorva vorbe, gânduri, idei, vreau ca noi toți să fim cei care ALEGEM să ne determinăm singuri viitorul și să ALEGEM să îi convingem și pe ceilalți să iasă la vot și să se implice, NU acceptăm să fim trași în capcana pasivității.

#VforVOTE #EUvotez #Vot2punctZERO #HoriaGrigorescu