Șansa unei schimbări

Sute de voturi schimbă soarta unui municipiu. Schimbarea vine doar având curaj, doar astfel vom reuși să aducem o schimbare reală inclusiv în ceea ce privește modul în care vedem și abordăm procesul de votare.

Mitul despre votul neimportant

De multe ori trăim cu impresia că pentru a câștiga primăria unui oraș un candidat are nevoie de mii sau zeci de mii de voturi. Ne-a fost în permanență inoculată această idee, voit sau nevoit, însă rezultatul final a fost cel cu care ne confruntăm astăzi – ne-am pierdut interesul față de vot, față de politică, față de ce se întâmplă în societate.

Totuși vreau ca astăzi să conștientizăm că, doar câteva voturi adunate în plus, doar o postare constructivă pe Facebook, doar o discuție cu un grup de prieteni și așa mai departe, toate acestea pot duce la răsturnarea rezultatului unor alegeri.

Sute de voturi schimbă soarta unui municipiu

Mai mult vreau să vin către voi cu exemple clare, concrete:

  • în Sector 1, diferența pentru alegerea primarului l-a făcut un număr de 1716 de voturi,
  • în cazul Municipiului Galați, diferența a reprezentat-o un număr de 1105 voturi, iar
  • în cazul Municipiului Pitești, a fost o diferență între cei doi candidați la poziția de primar de doar 600 de voturi.

Ce este foarte important este că în toate cele trei exemple de mai sus peste 50% din totalul alegătorilor nu s-au prezentat la vot, așa că este un spațiu de manevră enorm în care cei ca voi pot să își facă simțită prezența și să producă un impact care să conteze în societate.

Și voi puteți să produceți o schimbare

Voi aveți 600 de prieteni pe Facebook? Oare au fost toți la vot sau…măcar ați vorbit vreodată cu prietenii voștri despre politică și despre cei pe care urmează să îi votați?

Voi sunteți singurii în măsură să răspundeți sincer la aceste întrebări. Nu uitați însă că, prin implicarea voastră atât directă cât și indirectă puteți să faceți o schimbare!

Implicați-vă, documentați-vă, deveniți responsabili și stimulați-i și pe cei din jur să facă același lucru. ÎMPREUNĂ putem face o schimbare!

În postarea următoare, îmi doresc foarte mult să vă pot aduce „dovada supremă” că fie chiar și doar UN SINGUR VOT poate face cu adevărat diferența.

#VforVOTE #EUvotez #Vot2punctZERO #HoriaGrigorescu