De ce inițiativa FĂRĂ PENALI ÎN FUNCȚII PUBLICE?

Dacă simpla forță morală, des amintitul bun simț, nu și-a găsit ecoul în viața publică românească, asta nu înseamnă că România trebuie să tolereze nesimțirea. Astăzi, nesimțirea poate să fie combătură doar prin bunul simț constituțional.
Cu alte cuvinte, unica soluție pentru scuturarea națiunii de căpușele nesimțirii o reprezintă ridicarea bunului simț la nivel de principiu constituțional.

Read More

Aleșii locali – primarul și consilierii locali

Alegerile locale și cele parlamentare sunt în realitate cele care ne trasează viitorul ca și țară, ca și comunitate pentru intervale de 4 ani. De ce? Fiindcă cu acest prilej alegem consilierii locali, consilierii județeni, primarii și parlamentarii. Oamenii care administrează orașele în care trăim, care reglementează domeniile în care lucrăm, care ne reprezintă pe plan intern și extern și care ar trebui să deseneze „harta” evoluției pe termen lung a societății.

Read More

2019 – reașezarea României în cadrul Uniunii Europene

În acest moment, noi ca țară suntem într-un moment de cumpănă în care trebuie să decidem ce drum vrem să alegem: (i) un drum european care ne-a arătat că, cu oamenii potriviți și cu abordarea corectă din partea noastră, vom avea parte de progres, realizări, evoluție sau (ii) un drum neclar, al așa zisei „independențe” naționale cu vizibile înclinații pro „estice”, în care se încurajează înlocuirea sistemului judiciar independent cu unul aservit politic, în care „domnia legii” se legitimează prin „coruperea” Curții Constituționale pe un model similar celui implementat deja în Polonia.

Read More

De ce inițiativa VOT 2.0

La începutul anului 2017, începea un nou drum politic pentru țara noastră, un drum care cu siguranță presupunea multe piedici și obstacole, multe provocări, dar totodată care oferea celor care fuseseră investiți cu votul popular o șansă aparte de a realiza lucruri spectaculoase, trainice, lucruri care puteau să rămână de referință în istoria noastră ca și nație.

Read More

1 sigur vot poate face schimbarea

Fiecare are un cuvânt de spus. Câteodată acest lucru se întâmplă într-un mediu restrâns sau familiar, însă odată la 4 ani, avem ocazia să ne spunem cuvântul la urnele de vot.

Read More

Șansa unei schimbări

Sute de voturi schimbă soarta unui municipiu. Schimbarea vine doar având curaj, doar astfel vom reuși să aducem o schimbare reală inclusiv în ceea ce privește modul în care vedem și abordăm procesul de votare.

Read More

Fenomenul București

33,3% prezență la vot. Consecinţa 1,2 milioane de alegători bucureșteni ABSENȚI. Primar general ales de 13,5% din populație.

Read More

Fruntașii și codașii votului

Hai să privim în ochii adevărata situație. Polii regionali sunt cei care dau tonul și direcția de dezvoltare în cadrul regiunilor din care fac parte, însă nu și în ceea ce privește votul.

Read More

Varsta votantilor

O societate care aspiră să schimbe fundamental modul de a face lucrurile, care la acest moment este învechit, depășit și de cele mai multe ori neadaptat realității actuale, trebuie să se să bazeze în mod fundamental pe generațiile tinere.

Read More

Unde suntem astăzi | De unde plecăm!

Împreună vom vedea o Românie a discrepanțelor. O țară în care mediul rural și cel urban au un comportament foarte diferit în ceea ce privește modul în care percep procesul de votare.

Read More